Datteren frykter hun aldri vil få svar

71 år gamle Ronald Ramm ble i 1995 funnet bundet, seksuelt misbrukt og drept i sitt eget hjem på Rødberg, som ligger mellom Larvik og Stavern. Det har gått 20 år siden det brutale mordet fant sted, og gjerningsmannen sin identitet er fortsatt et stort mysterium. Politiet er fortsatt ikke sikre på motivet bak mordet, men man tror det handlet om hevn eller penger.

En uke uten lyd

  1. desember i 1995 ringte naboene til Ronald Ramm sin datter, Rigmor Waldvogel. Det hadde gått over en uke siden naboene hadde sett eller hørt noe fra den eldre enkemannen, og de var bekymret for om noe var galt. Rigmor skulle dra for å se til faren sin, men synet som møtte henne har hjemsøkt henne i over 20 år. Datteren fant faren sin liggende bundet og drept i gangen. Han hadde et stort hull i hodet, huset var rotet til, og i tillegg lå katten til Ramm slaktet i gangen. Datteren Rigmor tilkalte straks politiet, som selv i dag ikke har kunne gitt familien noe svar på hva som hendte den dagen i 1995.

Overfor nyhetene forteller datteren til Ronald Ramm at hun ønsker et svar på hva som hendte med faren hennes, men at hun frykter at hun aldri vil få det. Noe som det er veldig tungt å leve med. Hun forteller også at hun er fryktelig sliten og at hele saken har gått sterkt utover hele familien. De trenger et svar for å kunne komme seg videre.

Saken foreldet i 2010

I 2010 ble saken om Ronald Ramm foreldet, men da nyhetene tok tak i det, bekreftet politiet i Vestfold at saken fortsatt sto åpen og at de ønsker tips. Politiet er usikre på om Ramm-saken var et rent mord. Gjerningsmennene kan ha etterlatt ham, og at Ronald Ramm døde senere grunnet mangel på hjelp. Datteren Rigmor har aldri vært i tvil om at gjerningsmannen hadde kun til hensikt med å myrde Ramm. Hun fant faren sin med så store skader at gjerningsmannen må ha visst at døden ville bli et følge. I følge en rapport fra politiet hadde Ramm hele atten slag mot hodet, og han ble funnet liggende på en blodig rosesaks. Om det er rosesaksen som var mordvåpenet kan politiet ikke bekrefte, men de mener at sannsynligheten er stor for at det er den.

Det var kjent overfor venner og familie at 71 år gamle Ronald Ramm var en brysk mann som slang med leppa og likte å vise fram pengene sine. Ramm hadde kontakter i det kriminelle miljøet i Vestfold, og han har tidligere blitt dømt for seksuell omgang med en mindreårig.

I 2017 skal kanalen Åsted-Norge ha sendt et program om drapet på Ronald Ramm. Etter sendingen skal politiet ha fått flere tips fra vitner, og jakten på gjerningsmannen er i full gang igjen. Over 70 personer skal ha blitt testet. Takket være nye og bedre analysemetoder av DNA skal politiet ha klart å finne en profil under en av Ronald Ramm sine fingernegler.

Privacy Policy