Da Jack the Ripper herjet Londons gater

Jack The Ripper er trolig en av verdens mest kjente seriemordere, og historiene om han og hans grusomme handlinger er mange. Drapene som rystet London i 1888 har aldri blitt oppklart og man vet ikke engang med sikkerhet hvem Jack the Ripper var. I alt mener man at han sto bak fem drap på prostituerte kvinner, i den fattige bydelen Whitechapel. Før han fikk det passende navnet Jack the Ripper, ble han av pressen og politiet omtalt som både The Whitechapel Murderer og Leather Apron.

Alle fem kvinnene fikk først strupen kuttet over, før drapsmannen også lemlestet deres kjønnsorgan. I starten var det mange som trodde at Jack the Ripper bare var en misfornøyd kunde, men ettersom han ble “dyktigere” i sitt arbeid og startet med å fjerne interne organer fra sine offer, endret etterforskningen retning ettersom man trodde han hadde medisinsk bakgrunn. Plutselig jaktet man ikke bare en kaldblodig morder i byens fattige strøk, nå var selv de penere bydelene og deres rike innbyggere mistenkte. Ryktene om at alle fem drapene var utført av samme person fikk virkelig bein å gå på i september 1888, da en rekke brev ble levert til ulike avishus og Scotland Yard fra en person som hevdet å stå bak de besialske drapene.

Brevet fra Helvete

Navnet Jack the Ripper dukket første gang opp i et av brevene fra den påståtte morderen. Brevene ble raskt kritisert og mange hevdet at de var skrevet av journalister som ønsket mer blest om historien slik at de kunne selge flere aviser. Ryktene avtok derimot når brevet kjent som The “From Hell” dukket opp på pulten til George Lusk, leder for Whitechapel Vigilance Committee. Det var en gruppe frivillige som patruljerte gatene i Whitechapel i håp om å hindre flere drap. Med brevet kom det også en liten eske som inneholdt en menneskelig nyre. Angivelig fra et av ofrene.

Publikum startet i stor grad å tro på historien om en grusom seriemorder med navn Jack the Ripper, hovedsakelig på grunn av drapenes ekstraordinære brutalitet og på grunn av media som melket historien for alt den var verdt. Media holdt alene liv i historien, men politiet, som etterforsket hele 11 lignende drap fram til 1891, klarte aldri å koble alle drapene til en og samme person. Ikke klarte de å komme nær å bevise hvem Jack the Ripper var heller.

Inspirasjon til massene

Scotland Yard avsluttet etter flere år sin etterforskning og i rapportene står det at de med relativt stor sikkerhet mener at det kun er de fem første ofrene Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes og Mary Jane Kelly, også kjent som “canonical five” som er de eneste ofrene av drapsmannen som for alltid bare vil være kjent som Jack the Ripper. Spekulasjonen rundt Jack the Ripper og hvorfor han bare var aktiv i perioden 31. august til 9. september 1888, er mange og den enorme interessen gjør at historien om Jack the Ripper lever i beste velgående selv 150 år etter drapene fant sted. Drapene har inspirert mer enn 100 teorier om hvem han var, samt utallige bøker og filmer. Selv iGamingindustrien har latt seg fascinere og Real Time Gaming har gitt ut sin egen spilleautomat basert på de groteske drapene.

Over 20 hjul og med en toppgevinst på 2,000 ganger innsats, kan du bli med til Londons gater i en periode som av mange anses som byens mørkeste periode. Om du vil lære mer om Jack the Ripper, kan du velge mellom mange hundre bøker, eller du kan besøke et av de mange norske nettcasinoene hvor du finner automaten, som kan spilles på både PC, nettbrett og mobil.

Privacy Policy