Skal ha tilstått Ramm-drapet

Det brutale mordet på 71 år gamle Ronald Ramm har inspirert politiførstebetjent og forfatter Jørn Lier Horst til å skrive krimboken Nøkkelvitnet. I 1995, da Ronald Ramm ble funnet bundet og drept i sitt eget hjem, var Horst en ung politimann og hendelsen har gått sterkt innpå ham. Politimannen og forfatteren forteller overfor nyhetene at det gåtefulle mordet på enkemannen har gitt ham mange søvnløse netter.

En mann tilsto over telefon

I 2010 ble Ramm-saken foreldet av politiet, men året etter skal en ukjent mann ha tatt kontakt med politiførstebetjent Jørn Lier Horst og tilstått drapet på Ronald Ramm over telefon. Mannen som ringte nektet for at han hadde tilstått, men Horst bekreftet tilståelsen overfor media. Horst er sikker på at det er boken hans Nøkkelvitnet som var årsaken til at mannen henvendte seg til ham. Mannen som tilsto er en kjent person fra det kriminelle miljøet i Larvik.

Mannen ble fort tatt inn til avhør, hvor han påsto at politiet hadde løyet om tilståelsen fra ham. Jørn Lier Horst, som den gangen i 2011, var på permisjon for å skrive ferdig en ny bok, ønsket ikke å gi noen kommentar. Horst fortalte at politiet ikke fant saken for oppklart, fordi de kun satt igjen med flere spørsmål. Mannen som hadde ringt Horst fortalte senere til politiet at det ikke var han som hadde drept Ronald Ramm, men at han visste hvem som hadde gjort det. Navnet på gjerningsmannen skulle han ta med seg i graven, men han røpte at motivet bak mordet var hevn.

20 år siden drapet

Det har gått over 20 år siden drapet på Ronald Ramm fant sted, og politiet har enda ikke funnet noen tydelige svar på hva som skjedde og gjerningsmannen sin identitet er fortsatt et mysterium. Mordet har blitt en gåte som hjemsøker familien til Ramm. Datteren Rigmor er redd for at hun aldri vil få svarene hun trenger for å komme seg videre. Ronald Ramm ble funnet bundet og drept i gangen av datteren sin 8.desember i 1995. Det var naboene som hadde ringt henne og var bekymret over at de ikke hadde sett noe til Ramm på en uke. Posten hadde han ikke tatt inn, og den siste avisen som lå i postkassen var fra 1. desember. Trolig den datoen han ble drept på.

Åstedsgranskingen visste at Ramm hadde mottatt atten slag i hodet, og han lå oppå en blodig rosesaks. Enkemannen var i tillegg blitt bundet og seksuelt misbrukt. I kjellertrappen fant politiet huskatten slaktet på en grusommåte. Huset var søkt igjennom, og det var tydelige tegn på slåsskamper i de fleste rommene. Det som overrasket politiet var at ingenting av verdi hadde blitt stjålet. Det var allmenn kjent at Ronald Ramm satt på store pengesummer i kontanter samt andre verdier.

Ronald Ramm var kjent for å være en brysk mann som innblandet seg i tøffe miljøer. Han skrøt mye og kunne virke ganske utrivelig, i tillegg hadde han en tidligere dom bak seg. Var det oppførselen hans som fikk han drept, eller hadde det noe med den tidligere dommen å gjøre. Ut ifra hva som har blitt sagt, tror politiet at drapet var hevn grunnet personlige krenkelser.

Privacy Policy