Dung Tran Larsen-saken

Familiemedlemmer siktet for drap

Tidligere har ektemannen, svogeren, svigermoren og svigerfaren vært siktet for drap på den unge kvinnen, som forsvant sporløst, men i år 2009 ble det henlagt av familiens riksadvokat. I 2014 ble saken tatt opp igjen av politiet og de fikk god hjelp av Kripos. Siden 2014 har politiet i Bergen mottatt en rekke tips som har vært til god hjelp med å prøve å finne Dung Tran.

Ekteparet hadde tidligere fått en gutt sammen, og kun en måned før forsvinningen, fødte Thi Phuong Dung Tran Larsen en jente på universitetssykehuset i Bergen. Dung Tran ble sist sett i live på et kjøpesenter på Sotra den 23. juni. Det var kun fem dager etter fødselen. Samme dagen tok ektemannen hennes et bilde av henne hvor hun sitter hjemme på sofaen. Det er det siste kjente bildet av den 22 år gamle kvinnen.

Da ektemannen melde kona si savnet, søkte politiet gjennom hele nærmiljøet. En søppelfylling ble gjennomsøkt, og politiet lette også med miniubåt under Askøybroen. Det fantes ikke spor etter den forsvinnende tobarnsmoren. Foreldrene hennes flyttet fra Vietnam til Norge for å bistå med letingen.

Sivilt søksmål

Foreldrene til Thi Phuong Dung Tran valgte å kjøre et sivilt søksmål mot svigersønnen. Håpet var at de skulle få et svar på hva som skjedde med datteren sin, men svigersønnen ga ingen svar. Han valgte heller å godta erstatningskravet på 240 000 kroner. Ektemannen skrev også et brev til avisen Bergens Tidende hvor han påsto at han var uskyldig. Foreldrene til den savnede kvinnen frykter at myndighetene med tiden vil glemme alt om denne mystiske forsvinningen.

I forbindelse med forsvinningssaken ble det utlevert en rekke bilder av politiet og foreldrene hennes som ble brukt i media. Larsen-familien saksøkte media, blant annet Bergens Tidende, for en verdi av 1,7 millioner kroner. Årsaken var at Larsen-familien mente at det var de som hadde opphavsretten til bildene. I 2012 ble media frifunnet. Året etter ba ektemannen politiet om å erklære den savnede kona hans for død, men det nektet politiet å gjøre.

Mye krangling

Ekteskapet til Dung Tran-Larsen paret har vært beskrevet som ganske turbulent. De skal ha kranglet mye, og i 2004 skal ektemannen ha sperret Thi Phuong inne i et lite rom. Hun rømte gjennom et vindu, hvor hun senere fikk hjelp av en i familien. Thi Phuong skal tidligere ha fortalt at ektemannen var veldig kontrollerende, og at hun syntes det var problematisk å bo i nærheten av svigerforeldrene. I forbindelse med forsvinningen hadde politiet fått oversatt dagboken hennes. Den tegnet et helt annet bilde av ektemannen og familien enn hva politiet hadde trodd. I dagboken har Thi Phuong skrevet at hun er svært lykkelig samt en rekke kjærlighetserklæringer til ektemannen. Dagboken inneholdt ingen datoer.

Privacy Policy