Sandaker-drapet

Sandaker-drapet er navnet på en annen norsk uoppklart mordgåte. 23 år gamle Hung Qouc Ngyen ble drept på vei til jobben i Oslo den 3. februar i 2004. Ngyen og kameraten var på åpen soning, og begge ble skutt på av maskerte menn. Kameraten overlevde mot alle odds. Politiet i Oslo mente at motivet bak mordet var hevn.

Tilhørte fengselets A-gjeng

Kameratene tilhørte A-gjengen i fengsel, og de har hatt en rekke problemer med B-gjengen. Gjerningsmennene, som avfyrte de dødelige skuddene, flyktet i en bil som senere ble funnet på Grorud i Oslo. Politiet har tidligere uttalt seg overfor nyhetene at mordaksjonen var svært godt planlagt.

I 2004 ble fire menn, med sentrale roller i den kriminelle B-gjengen, satt i varetekt og siktet for Sandaker-drapet. Politiet gjennomførte en stor aksjon mot bygningen de fire mennene befant seg i. En av de siktede mennene skal også ha prøvd å myrde en annen 24 år gammel mann, men de skal ha bommet og mannen slapp unna uten skader. Kameraten til avdøde Ngyen og 24-åringen, skal tidligere ha blitt siktet for drapsforsøk på enkelte medlemmer i den beryktede B-gjengen.

Henlagt etter åtte år

Åtte år etter det brutale Sandaker-drapet henlegger politiet saken grunnet bevisets stilling. Politiet forklarte overfor media at politiet i over en lang periode mente at de hadde et godt bevisgrunnlag mot de fire mennene som ble siktet for mordet. Politiet hadde jobbet grundig med etterforskningen, og mente at det var stor sannsynlighet for at det var de siktede mennene som hadde drept Ngyen. Problemet var at bevisgrunnlaget allikevel ikke var godt nok, og innfridde ikke kravene. Riksadvokaten mente at ytterligere etterforskning ikke ville føre til en forbedring av bevisgrunnlaget. Sandaker-drapet har forblitt uoppklart, og politiet ser på det som meget trist og alvorlig. En av grunnene til at saken har vært vanskelig å løse, er at flere av de siktede mennene ikke har ytret et ord under avhørene.

Foreldrene til den drepte 23-åringen mener at gjerningsmennene tok livet av feil mann. At sønnen dere var på feil sted til feil tid, og at det egentlig var kameraten som var det opprinnelige målet. Foreldrene fortalte til media at Ngyen var en snill og omsorgsfull mann som hadde store planer og drømmer med livet sitt. Han ønsket å se verden, gifte seg og gjøre noe stort. Vitner som var til stede under skuddavfyringen har forklart at gjerningsmennene var veldig målrettete, og at de tydelig siktet på 23 år gamle Ngyen. Gjerningsmennene sto og ventet utenfor leiligheten til kameratene, og vitnene mener at Ngyen ikke var et tilfeldig drapsoffer. Det har tidligere blitt sagt at 23-åringen hadde nok av uvenner, noe familien hans ikke er enige i. For familien hans er det svært tung at drapet forblir uoppklart.

I 2006, to år etter drapsforsøket, skal kameraten ha forsonet seg med flere av medlemmene fra den kriminelle B-gjengen. Ryktene skal ha sagt at kameraten fungerte som et slags mellomledd. Forsingen kan ha vært på grunnlagt av å sikre sitt eget liv. Flere av mennene som ble siktet for Sandaker-drapet sitter i fengsel i Brasil grunnet mafiavirksomhet.

Privacy Policy