Ny teori om hvorfor Ronald Ramm ble drept i 1995

Hva var det som skjedde med Ronald Ramm for over 20 år siden? Hvem var gjerningsmannen, og hva var motivet bak det brutale mordet? Var det hevn som politiet har trodd? Vil politiet og familien noen gang få svar?

Nervøst offer

Vitner har fortalt at 71 år gamle Ronald Ramm var nervøs en god stund før han ble funnet drept i huset sitt. Ramm hadde gått til innkjøp av en hagle, og han hadde installert flere alarmer. Politiet tror at Ronald Ramm visste at noen var ute etter ham. Det var allment kjent at enkemannen hadde store pengesummer liggende i huset. Han ble også beskrevet som brysk, skrytete og svært sexfiksert. I tillegg hadde han kontakter i Larvik sitt kriminelle miljø. Åstedsgranskingen, som ble gjort 8. desember i 1995, viste at det ikke var noe tegn på innbrudd og ingenting var blitt stjålet. Gjerningsmannen var trolig en som Ronald Ramm kjente.

I 2017 startet politiet en ny stor etterforskning for å prøve å løse Ramm-saken. Over 70 personer har blitt DNA-testet. Nye og bedre analyse metoder for DNA har funnet et ukjent DNA-profil under en av fingrene til offeret, og det har også blitt funnet sæd fra en annen mann. Teoriene om hva et mulig motiv har vært mange, og alle har vært like reelle. Politiet har trodd det har vært snakk om vinningsdrap eller hevn. Politiet fant lommeboken, med over 7 000 kroner i, helt urørt. I safen lå det over 100 000 kroner i kontanter, alt urørt. Gjerningsmannen kan derfor ikke ha hatt store økonomiske interesser. Siden Ronald Ramm var kjent for å være en brysk mann, er den nyeste teorien hevn grunnet personlig krenkelse. Ronald Ramm ble funnet bundet, seksuelt misbrukt og han hadde mottatt hele atten slag i hodet. Trolig av en rosesaks som ble funnet under ham. Katten hans var også funnet drept og oppsprettet i kjellertrappen.

Tilstod først og nektet etterpå

I 2011 skal en mann ha tilstått drapet over telefon til politiførstebetjent Jørn Lier Horst. Mannen skal senere ha nektet for at han har tilstått, men han har bekreftet overfor politiet at motivet bak drapet va hevn, og at han vet hvem som gjorde det. Navnet på gjerningsmannen skal han ha nektet å røpe. Mannen skal ikke ha svært tilfredsstillende på kontrolltesten, og han har blitt tatt for å være oppmerksomhetssyk.

Ulf Åsgård er en av Europas beste profilere, og han har tidligere bistått politiet i Vestfold i håp om å komme nærmere gjerningsmannen. Åsgård har fortalt overfor media at Ramm-saken har vært den vanskeligste saken han har analysert, og saken fortsatt er en gåte. Ved tanke på at Ronald Ramm var sexfiksert, tror Ulf Åsgård at det hele egentlig var snakk om penger, og at gjerningsmannen lokket Ramm med sex. Åsgård tror igjen at det hele gikk fryktelig galt, og endte i et mord.

Privacy Policy