Dette er Ramm-saken

8.desember i 1995 ble 71 år gamle Ronald Ramm funnet bundet og drept i sitt eget hjem. Offeret bodde på Rødberg, et tettsted mellom Larvik og Stavern i Vestfold fylkeskommune. Dette brutale mordet er fortsatt en uoppklart sak, og selv om politiet besitter på mye mer informasjon i dag, er gjerningsmannen sin identitet fortsatt en gåte etter 20 år.

Seksuelt mishandlet og drept

Ronald Ramm ble sist sett i live åtte dager før han ble bundet, seksuelt mishandlet og drept. Det var hans egen datter som fant ham i gangen, og tilkalte politiet. I følge åstedsgranskingen hadde Ramm kjempet hardt for å redde sitt eget liv. Det var tydelige tegn på kamper i flere av boligens rom. Selv katten til offeret ble funnet slaktet på en grusom måte i kjellertrappen. Huset skal ha blitt gjennomsøkt av gjerningsmannen, men ingenting ble tatt. Motivet for dette drapet er fortsatt ukjent, og siden det ikke fantes noen tegn på innbrudd, mener politiet den dag i dag at det ble begått av en som Ronald Ramm kjente.

I senere tid har det blitt fortalt at Ronald Ramm hadde kontakter i Larvik sitt kriminelle miljø. Han skal ha skrytt av at han hadde store pengesummer i huset, og mange oppfattet ham som brysk og voldsom. Flere tror at hevn kan ha vært årsaken til at Ramm mistet livet i 1995. I følge flere vitner oppføre Ronald Ramm seg annerledes den siste tiden før han døde. Han skal ha vært nervøs, installert flere alarmer og han hadde gått til innkjøp av en hagle. En mulig teori er at han visste at noen var ute etter ham. Det sies også at offeret var over gjennomsnittlig interessert i sex. I 1960 skal Ramm ha blitt dømt for seksuellomgang med en mindreårig jente.

Belastning for familien

Denne grusomme mordgåten har skapt stor belastning på familien til den avdøde. Datteren Rigmor forteller overfor nyhetene at hun i over 20 år har slitt med mareritt. Hun frykter at hun aldri vil få svar på hva som hendte med faren sin.

Ramm-saken er en av to uløste mordgåter i Larvik. I 2011 skal en mann ha tilstått drapet over telefon, men han klarte ikke å svare tilfredsstilne på politiets kontrollspørsmål. Mannen ble derfor avvist og stemplet som oppmerksomhetssyk. Politiet får stadig tips, og i år har politiet gjenåpnet saken med full styrke. Over 70 menn skal avlegge blodprøver. Takket være ny og mer avanserte analysemetoder har politiet oppdaget et fingeravtrykk på Ronald Ramm.

I 2010 ble Ramm-saken foreldet, men da nyhetene tok tak i det, forklarte politiet i Vestfold at de fortsatt ønsker tips og at de jobber med saken. Den tidligere politisjefen i Vestfold har fortalt at de ønsker at alle mord skal bli oppklart, og at det er forferdelig at de enda ikke har funnet tydelige svar på hvorfor og hvem som drepte Ronald Ramm. Ulf Åsgård er en av Europas beste profilere, og selv han har sagt at Ramm-saken er den vanskeligste saken han har analysert. Åsgård mener at motivet skal ha vært penger, og at gjerningsmannen lokket Ramm med sex for å gi fra seg nøkkelen. Det skal ha blitt funnet sæd på Ramm. Åsgård mener igjen at det hele gikk fryktelig galt, og at det derfor endte i mord.

Privacy Policy